tiistai 29. huhtikuuta 2014

Torstai 8.5. / Hilda, Minttu ja Hanna

¡Hola! 

Tänään aamulla lähdettiin käymään Aljaferian palatsissa. Meidän ihana vakio-oppaamme piti meille kattavan esittelykierroksen palatsissa.

Hi! 


This morning we went to Palacio de la Aljaferia. Our lovely guide gave us a very informative tour around the palace.



Kierroksen jälkeen  menimme Parque Grandeen piknikille. Parque Grande on Zaragozan suurin puisto, missä oli paljon suihkulähteitä ja ylhäältä avautuu kauniit näkymät pitkälle kaupunkiin.

After a tour, we went near the school, to the Parque Grande. It is the biggest park in Zaragoza. There are a lot of beautiful fountains and the view from the top of the park is very amazing.



Kahden jälkeen lähdimme host-perheisiin syömään lounasta. Koko loppuilta oli vapaa aktiviteeteistä, mutta suurin osa ryhmästämme kokoontui vielä kaupungin keskustaan viettämään iltaa.


Around 14.00 we went to have lunch with our own host families. The rest of the day was free from activities. Most of our group still hung out at the city center in the evening.



ESPANJALAINEN RUOKA / SPANISH FOOD


AAMIAINEN / BREAKFAST


Espanjassa aamiainen on yleensä makea. Useimmiten se koostuu kupillisesta kaakaota, tuoremehusta, kekseistä tai muista makeista leivoksista. Onneksi tarjolla on ollut yleensä myös muroja sekä leipää. Olemme huomanneet hauskan tavan espanjalaisilla lämmittää murot maidon kanssa mikrossa. Emme valitettavasti ole päässeet maistamaan tätä paikallista herkkua, mutta näyttää maistuvan ainakin espanjalaisille.

In Spain, the breakfast is usually something little and sweet. It contains cup of hot chocolate, juice, cookies or some other bakery products. Luckily there has been also bread and cereals. We have noticed a funny spanish way to warm up the cereals with milk in a microwave. Unfortunately we haven't tasted this delicious treat, but it seems that spanish people like it.


 
VÄLIPALA / SNACK


Espanjassa ei ole tarjolla kouluruokaa, joten kouluun otetaan yleensä mukaan pientä syötävää. Eväänä voi olla esimerkiksi täytetty patonki, hedelmä ja vesipullo.
 
In Spain, there is no food provided by the school, so the food is usually taken to the school by the students. The snack can be for example a sandwich, fruits and a bottle of water.


 
LOUNAS / LUNCH


Lounas syödään koulun jälkeen, suunnilleen kolmen aikaan. Se on yleensä päivän suurin ateria. Tarjolla voi olla lihaa, pastaa ja muuta vastaavaa. Lounaat eivät ole poikenneet juurikaan suomalaisesta ruoasta, paitsi että oliiviöljyä käytetään kaiken kanssa ja vähintään tuplamäärä. Yleensä jokaiseen lounaaseen kuuluu jälkiruoka.

Lunch is eaten after school, around 15.00. It is usually the biggest meal of the day. Our hosts have served us meat, pasta and everything like that. Lunches are quite similar compared to Finlands. Olive oil is used with everything and very much. Usually there is 

dessert with every lunch.



Joskus lounaan ja päivällisen välissä espanjalaiset syövät jotain pientä, kuten hedelmiä.


Sometimes between lunch and dinner spanish people eat something small, like fruits.


 
PÄIVÄLLINEN / DINNER


Nimestään huolimatta päivällinen syödään hyvin myöhään, vasta kymmenen aikaan illalla. Päivällinen on hyvin lounaan kaltainen ateria. Päivällisellä meille on tarjoiltu paljon tyypillisiä espanjalaisia ruokia, kuten tortilla de patatas tai croquettas. Jälkiruoka kuuluu päivälliseen ja on epäkohteliasta jättää se syömättä, vaikka olisikin täynnä.

Dinner is eaten very late, around 22.00. It's very similar to the lunch. Dinner has usually contained some typical spanish foods, for example tortilla de patatas and croquettas. Dessert is an important part of the dinner. It would be very impolite to not eat it, even though you're not hungry anymore.



  Minttu, Hilda & Hanna

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti